Nedir Bu AngularJS?

09:33 emrahakin 0 Comments


AngularJS tek sayfa uygulamaları ile çalışan, google tarafından esteklenen bir açık kaynak javascript framework üdür. Model View Controller (MVC) özelliği ile tarayacı tabanlı uygulamaları kuvvetlendirerek daha güçlü hale getirir. 

KnockoutJS ve BackboneJS gibi MVC framework lerinden farklı olarak javascritte pek aşina olmadığımız bazı özellikleri barındırır dependency, injection, ui testing gibi.
AngularJS için bu kavramları ve yöntemleri içinde barındıran komple bir framework diyebiliriz.

AngularJS ‘i www.angularjs.org adresinden indirebilirsiniz. Ayrıca AngularJS ile ilgili detaylı bir dökümantasyon sunan site üzerinden merak ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.


AngularJS i projenize dahil etmenin 2 yöntemi vardır ilki yukarıda bahsedildiği üzere kendi sayfasından download butonuna tıklayarak indirdiğiniz dökümanı include mantığıyla kütüphaneyi projenize dahil edebilirsiniz.



İkinci yöntem ise https://developers.google.com/speed/libraries/ bu adresten tek bir link ile AngularJS framework ünü projenize dahil edebilirsiniz. Burada ki AngularJS linkini projemize dahil ettiğimizde artık framework ü kullanmaya başlayabilirsiniz.

0 yorum: